Barnets behov for viden om skilsmissen


Hvor meget information skal jeg give mit barn om skilsmissen?

Især i begyndelsen af ​​din adskillelse eller skilsmisse, skal du vælge og vælge, hvor meget du skal fortælle dine børn. Tænk nøje på, hvordan visse oplysninger vil påvirke dem.

Vær alderbevidst.

Generelt har yngre børn brug for mindre detaljer – en simpel forklaring, mens ældre børn måske har brug for flere oplysninger.
Del logistisk information. Fortæl børnene om ændringer i deres leveforhold, skole eller aktiviteter, men overvæld ikke dem med detaljerne.

Vær dig selv.

Uanset hvor meget eller hvor lidt du beslutter dig for at fortælle dine børn, husk at oplysningerne skal være sandfærdige over alt andet.

Hjælp dit barn til at sørge over skilsmissen.

For børn kan skilsmisse føles som et intenst tab – tabet af en forælder, tabet af familienheden eller blot tabet af det liv de vidste. Du kan hjælpe dine børn med at sørge for deres tab og tilpasse sig nye forhold ved at hjælpe dem med at udtrykke deres følelser.

Hør efter.

Opmuntre dit barn til at dele følelser og virkelig lytte til dem. De kan føle tristhed, tab eller frustration over ting, du måske ikke har forventet.
Hjælp dem med at finde ord for deres følelser. Det er normalt, at børn har svært ved at udtrykke deres følelser. Du kan hjælpe dem ved at bemærke deres humør og opmuntre dem til at snakke.

Lad barnet være ærlige.

Børn kan være tilbageholdende med at dele deres sande følelser af frygt for at skade dig. Lad dem vide, at hvad de siger er okay. De kan bebrejde dig for skilsmissen, men hvis de ikke er i stand til at dele deres ærlige følelser, vil de have en sværere tid at arbejde gennem dem.

Gør taler om skilsmissen til en løbende proces.

Efterhånden som børnene bliver ældre og modne, har de ofte nye spørgsmål, følelser eller bekymringer om, hvad der skete, så du vil måske gå over den samme jord igen og igen.
Godkend deres følelser. Du kan muligvis ikke løse deres problemer eller ændre deres sorg til lykke, men det er vigtigt for dig at anerkende deres følelser frem for at afskedige dem. Du kan også inspirere tillid ved at vise, at du forstår.

Lad børnene vide, at de ikke er skyldige

Mange børn tror, ​​at de havde noget at gøre med skilsmissen, der minder om, at de argumenterede med deres forældre, modtog dårlige karakterer eller fik problemer.

Hjælpe dine børn med at give slip på denne misforståelse

  • Ret misforståelser.
  • Gentag hvorfor du besluttede at få en skilsmisse.
  • Nogle gange kan det være en hjælp at høre den virkelige årsag til din beslutning.

Vær tålmodig.

Børn kan synes at “få det” en dag og være usikker på det næste. Behandle dit barns forvirring eller misforståelser med tålmodighed.

Berolig og giv kærlighed

Så ofte som du har brug for at minde dine børn om, at begge forældre fortsætte vil elske dem, og at de ikke er ansvarlige for skilsmissen.
Børn har en bemærkelsesværdig evne til at helbrede, når de får den støtte og kærlighed, de har brug for.
Dine ord, handlinger og evne til at forblive konsistente er alle vigtige redskaber til at forsikre dine børn om din uforanderlige kærlighed.

Begge forældre vil være der.

Lad dine børn vide, at selv om familieforholdets fysiske forhold vil ændre sig, kan de fortsætte med at have sunde, kærlige forhold til begge deres forældre.

Det bliver okay.

Fortæl børn, at tingene ikke altid vil være lette. At vide det vil være okay kan give incitament til dine børn til at give en ny situation en chance.

Nærhed.

Fysisk nærhed – i form af krammer, klap på skulderen eller simpel nærhed – har en stærk måde at berolige dit barn på af din kærlighed.

Være ærlig.

Når børn rejser bekymringer eller utrykhed, reagerer de med sandhed.
Hvis du ikke kender svaret, skal du sige forsigtigt, at du ikke er sikker på svaret lige nu, men at du finder ud af det, og det bliver okay.

Sørg for stabilitet gennem skilsmissen.

Mens det er godt for børn at lære at være fleksible, kan det være meget svært at tilpasse sig mange nye ting på én gang. Hjælp dine børn til at tilpasse sig forandringer ved at give så meget stabilitet og struktur som muligt i deres daglige liv.
Husk at etablering af struktur og kontinuitet betyder ikke, at du har brug for stive tidsplaner, eller at mor og farens rutiner skal være nøjagtigt ens. Men at skabe nogle regelmæssige rutiner i hver husstand og konsekvent kommunikere til dine børn, hvad de skal forvente, vil give dine børn en følelse af ro og stabilitet.

♥ Komforten i rutiner

Børn føler sig sikre og sikre, når de ved hvad de skal forvente næste. Ved at vide, at selv når de skifter hjem, følger de daglige rutiner med.
Vedligeholdelse af rutine betyder også fortsat at overholde regler, belønninger og disciplin med dine børn.

Modstå fristelsen til at forkæle børn under en skilsmisse ved ikke at håndhæve grænser eller lade dem bryde regler.


Pas på dig selv

Den første sikkerhedsinstruktion for en nødsituation i et fly er at sætte iltmasken på dig selv, før du lægger den på dit barn.
Når det kommer til at hjælpe dine børn gennem din skilsmisse, er hjemmet beskeden: Pas på dig selv, så du kan være der for dine børn.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.