De brændte børn


De brændte børn – omsorgssvigt og misbrugt i barndommen.

Mange tror at de kan gemme forældrekonflikter overfor børn – DET KAN DU IKKE!

Ofte vil det være den ene forældre som bruger børnene i “kampen” mod den anden forældre og hvorfor? Joh det skyldes vores alt for store EGO, vi tænker alt for meget på os selv og kan desværre ikke se konsekvenserne af de handlinger vi voretager os.

Når forældre “bruger” børnene i “kampen” påtager de sig SKYLD og i mange tilfælde sker der en forældrefremmedgørelse som er svær at bekæmpe.

Smertefulde oplevelser i barndommen forfølger børnene hele livet, og rejser spørgsmålet om, hvordan vi – både som samfund og som enkeltindivider – bedst kan hjælpe ”brændte børn” med at få et tåleligt liv?

Man kan forsøge at fortrænge det, flygte, skifte navn, lyve. Men virkeligheden melder sig hver nat som mareridt, du ikke kan slippe fra. Før eller siden er du nødt til at konfrontere fortiden, hvis du vil videre.

I mange tilfælde møder ”de brændte børn” hver for sig en person undervejs, som har haft en afgørende betydning for, at de i dag kan fungere og drømme om en fremtid.

En ildsjæl, der har mødt det skadede barn, og som har guidet i den rigtige retning. En lærer, en pædagog, et familiemedlem, der har ydet en enorm indsats, trods svære odds. Og lykkedes med at gøre en forskel.

Desværre er det sådan at Du som læser dette, ikke har mest brug for det, det er dem som har mest brug for det, som ikke søger information om emnet. Ikke helt unaturligt er det særdeles svært, at nå ind til dem som har mest brug for det!

Vi kan i “Børns som Våben” hjælpe dig som forældre med at komme videre.


Link til TV2’s Serie De brændte børn KLIK!

Børn kommer altid i klemme

Børn kommer altid i klemme ved en skilsmisse konflikt

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.