Pas på barnet i skilsmissen 1


Børn og skilsmisse – Hjælp børn med at klare adskillelse og skilsmisse.

For børn kan skilsmisse være en særlig trist, stressende og forvirrende tid. Uanset alder kan børnene føle sig chokerede, usikre eller vred på udsigten til mor og far opdeling. De kan endda føle sig skyldige, idet de bebrejder sig selv for problemerne derhjemme.

Mens det er normalt for et barn at sørge over familiens opbrud, er der som forælder en masse, du kan gøre for at processen bliver mindre smertefuld for dine børn.

Skilsmisse er aldrig en problemfri proces, men disse tips kan hjælpe dine børn med at klare oprydning af en breakup og komme ud på den anden side mere modstandsdygtige, mere forstående og endda med tættere bånd til begge forældre.

Hvordan kan du hjælpe dit barn gennem skilsmisse?

En separation eller skilsmisse er en meget stressende og følelsesmæssig oplevelse for alle involverede, dit barn kan ofte føle, at hele verden er vendt på hovedet. Uanset alder kan det være traumatisk at opleve opløsningen af ​​sine forældres ægteskab og familiens opbrud. En sådan overgangstid kan uundgåeligt ikke være uden nogen form for sorg og modgang, men du kan dramatisk reducere dine børns smerte ved at gøre deres velvære til din højeste prioritet.


Din tålmodighed, beroligelse og lyttende øre kan minimere spændinger, dine børn lærer at klare uvant forhold. Ved at give rutiner, som dine børn kan stole på, minder du dem om, at de kan regne med dig for stabilitet, struktur og pleje. Ved at opretholde et samarbejde med din eks, kan du hjælpe dine børn med at undgå stress og angst, der følger med at se forældre i konflikt. Med din støtte kan dine børn ikke kun succesfuldt navigere i denne foruroligende tid, men endda komme ud af det at føle sig elskede, selvsikker og stærke.

Hvad ønsker dit barn fra mor og far under en skilsmisse

 • Jeg har brug for jer begge til at være involveret i mit liv.
 • Ring til mig, email, tekst og spørg mig mange spørgsmål. Når jeg ikke bliver involveret, føler jeg mig som om jeg ikke er vigtig, og at du virkelig ikke elsker mig.
 • Hold op med at kæmpe og arbejde hårdt for at komme sammen med hinanden. Forsøg at blive enige om spørgsmål i relation til mig.
 • Når du kæmper om mig, tror jeg, at jeg gjorde noget forkert, og jeg føler mig skyldig.
 • Jeg vil gerne elske jer begge og nyde den tid, jeg bruger sammen med hver af jer. Vær venlig at støtte mig og den tid, jeg bruger sammen med hver af jer.
 • Hvis du virker jaloux eller ked af det, føler jeg mig som om jeg skal tage sider og elske en forælder mere end den anden.
 • Venligst kommunikér direkte med hinanden, så jeg ikke behøver at sende beskeder frem og tilbage mellem dig.
 • Når du taler om min anden forælder, bedes du kun sige gode ting eller slet ikke sige noget. Når du siger ubetydelige ting om min anden forælder, føler jeg mig som om du forventer, at jeg tager din side.
 • Husk, at jeg vil have jer begge til at være en del af mit liv. Jeg regner med min mor og far for at rejse mig, for at lære mig, hvad der er vigtigt, og at hjælpe mig, når jeg har problemer.
  Kilde: University of Missouri

Hvordan fortælle børn om skilsmissen

Når det kommer til at fortælle dine børn om din skilsmisse, fryser mange forældre op. Gør samtalen lidt nemmere for dig selv og dine børn ved at forberede, hvad du vil sige, før du gør det.

Hvis du kan forudse vanskelige spørgsmål, håndtere dine egne bekymringer på forhånd og planlægge omhyggeligt, hvad du vil fortælle dem, så vil du være bedre rustet til at hjælpe dine børn med at håndtere nyhederne.

Hvad skal man sige og hvordan man siger det

Svært som det kan være at gøre, prøv at slå en empatisk tone og adresser de vigtigste punkter. Giv dine børn fordelene ved en ærlig men barnevenlig forklaring.

Fortæl sandheden

Dine børn har ret til at vide, hvorfor du får skilsmisse, undgå lange forklaringer.

Vælg noget simpelt og ærligt, som “Vi kan ikke længere være sammen.” Du må muligvis minde dine børn om, at forældre og børn ikke altid kommer sammen, forældre og børn stopper ikke med at elske hinanden eller blive skilt fra hinanden.


Sig “Jeg elsker dig.” så simpelt som muligt så dine børn ved, at din kærlighed til dem ikke er ændret, er en stærk besked.

Fortæl dem, at du stadig vil passe på dem på alle måder.

Adresseændring.

Forudse dine børns spørgsmål om ændringer i deres liv ved at erkende, at nogle ting vil være forskellige nu, og andre ting vil ikke. Lad dem vide, at i sammen kan håndtere hver eneste detalje.

Undgå at bebrejde

Det er vigtigt at være ærlig overfor dine børn, men uden at være kritisk for din ægtefælle. Dette kan være særligt vanskeligt, når der har været skadelige begivenheder, såsom utroskab, men med et lidt diplomati kan du undgå at spille skylden spillet.

Præsentér en forenet front.

Forsøg at aftale så meget som muligt på forhånd om skilsmissen, og holde fast ved det.
Planlæg dine samtaler. Lav planer om at tale med dine børn, før der sker ændringer i leveordningerne. Og planlægger at tale, når din ægtefælle er til stede, hvis det er muligt.

Vis tilbageholdenhed.

Respekter din eks, når du giver årsagerne til adskillelsen.


Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Pas på barnet i skilsmissen