Slut med skilsmisse


Et klik skilsmisse med mindreårige børn er fra 1. april 2019 SLUT

Med et NemID i hånden tager det i dag ikke meget mere end et par minutter at sige farvel og tak til sin ægtefælle.

Det er fra den 1. april lavet om for ægtepar, der har mindreårige børn.

Fremover kræver en direkte skilsmisse – altså uden separation – en refleksionsperiode på tre måneder, det er for at sikre at ægtepar med børn under 18 år får taget hånd om de ting, der kan være omkring børnene, inden den endelige skilsmisse.

  • I løbet af de tre måneder skal forældrene blandt andet gennemgå et elektronisk læringsforløb under navnet “SES”, der står for “samarbejde efter skilsmisse“.
  • I SES får de blandt andet viden om, hvad de skal være opmærksomme på i forhold til børnenes reaktioner og deres egne.
  • Forældrene får også tilbud om et rådgivnings- og refleksionsmøde med en børnesagkyndig rådgiver fra det nye “Familieretshuset”. Det er ikke parterapi, men handler om, hvordan man afklarer situationen og takler børnenes reaktioner.

Det er ikke obligatorisk at tage imod rådgivning. Selv om man er nogenlunde enige, er det altid godt at sætte sig ned og gøre sig nogle overvejelser omkring situationen – nu og fremover. Det kan have en forebyggende effekt, hvis der opstår større problemer senere i forløbet.

I “Børn som Våben” ser vi ofte at en del problemer ofte opstår når en part får en ny partner, eller hvis den anden pludselig vil have lavet om i deleordningen.

Vi opfordre derfor til at du/i vælger seks måneders separation frem for skilsmisse med tre måneders refleksionsperiode.

Ægteskabsloven gælder fortsat i det nye system, således at man kan blive skilt øjeblikkeligt, hvis der er tale om for eksempel utroskab, fysisk eller psykisk vold eller seksuelle overgreb.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.