Tror vi på mægling eller?


“Tror vi på……..(i denne uge) ….mægling”

“Vi tror på mægling, åh nej ikke mere. Nej det virker ikke, så nu tror vi på……….” Danmark har erfaring med mægling (bla. Konfliktrådsmægling, 2010). I nogle situationer virker det fremragende, i andre optrapper det konflikten. Vores børn skal ikke være prøveklud.

Når så bredt et område reduceres til “den rigtige tilgang”, risikerer vi gentagent, at spilde børnenes tid med nye tiltag, uden at anvende tilgængelig information.

Ikke alene har vi viden om at det langt fra virker i højkonfliktsager, der er desværre også den at mægling har potentiale til at være konfliktoptrappende.

Det fik vi ikke sikret os imod, da vi troede på mægling som et super duper tiltag!

Nå, men nu tror vi så på………forældrekompetence undersøgelser.

Hmmmm……så ville man antage at største delen af de undersøgelser, der allerede er udførte, har bragt noget godt med sig, ikke? Dvs. at både forældre og børn er blevet set og hørt, ud fra valide faglige betragtninger, som er forstået af undersøgte såvel som myndighederne (herunder at ingen kun læser konklusion). Nej, vel – sådan er det vist ikke helt.

Hvordan er undersøgte sikret en valid undersøgelse? Frivillige vejledninger. Er det ubetinget godt og hvordan sikres børnene i det?

Hos os, tænker vi i konkrete løsninger. Det betyder, at vi anerkender at disse sager er komplekse.

Vi handler på konkret information, og råder omkring kommunikation samt “veje at gå”. Vi bliver i vort fagområde, og samarbejder os til eksempelvis juraen.

Børn som Våben – Nej tak!

Familieretlige konflikter

Udviklingen i familieretlige konflikter

Mægling-B-web

Når det går godt

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.